Dopisy do parlamentu

Premiér Petr Nečas obdržel jen v období vánoc 2010 stovky dopisů s níže uvedeným textem!



Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče,

já, Váš volič a spoluobčan, se na Vás obracím, abych projevil nesouhlas s trestáním nevinných lidí. Jsem rozhořčen nad pokračujícím utrpením občanů České republiky, kteří jsou nemocní nebo umírají, protože jim je upíráno právo na přístup k lékům, které potřebují.


Žádám Vás, abyste chránili práva pacientů a lékařů a umožnili jim bojovat proti nemocím takovými prostředky, které uznají za nejlépe vyhovující. Mezi takové patří i léčba konopím s vyšším obsahem delta-9-tetrahydrocannabinolu (THC) než 0,3%, které je v současné době na seznamu omaných a psychotropních látek, a jehož neoprávněné nakládání je protipravání a vždy postižitelné.


Moderní lékařský výzkum objevil a potvrdil léčivé účinky konopí při léčbě či zmírněné bolesti nebo jiných příznaků spojených s oslabováním imunitního systému. Občané České republiky mají právo na změnu legislativy, která umožní lékařům předepisovat a pacientům oprávněně nakládat s léčivým konopím, aby tak zmírnili negativní projevy takových nemocí jako jsou roztroušená skleróza, rakovina, AIDS, Krohnova nemoc, Parkinsonova nebo Alzheimerova choroba a další vážné nemoci.


Žádám Vás, abyste zlegalizovali konopí pro léčebné účely a ochránili před pokutami, zatýkáním, tresním stíháním, zabavováním majetku a jinými tresty všechny občany ČR, kteří by pod lékařským dozorem mohli užívat léčivé konopí ke zmírnění nebo odstranění svého utrpení.


Je zřejmé, že odborníci i široká veřejnost legalilativní úpravy pro léčebné konopí podporují. Jiné státy světa a dokonce i Evropy už léčebné konopí legislativně vymezily tak, aby mohly svým občanům nabídnout bezpečný, efektivní a v neposlední řadě i cenově dostupný lék. Nebuďte lhostejní k potřebám svých spoluobčanů, především pak k těm, kteří Vaši pomoc opravdu potřebují.


S pozdravem


MUDr. Jana Budařová


---------------------------
Vážený pane premiére

Žádám Vás o jednoznačné veřejné vyjádření, proč mlčíte ke kriminalizování nemocných lidí, kteří se léčí konopím a nereagujete na stovky prosebných dopisů nemocných do parlamentu.
Přečtěte si prosím tiskovou zprávu ke dni lidských práv 10. prosince 2010.

http://no2.cz/konopi/nemocni-maji-pravo-pestovat-a-uzivat-konopi.html

Zneužívat polici proti nemocným spoluobčanům, vláčet je soudy nebo přestupkovými komisemi je nejen nemorální, ale i nezákonné. Nemocným je bráno léčivo ze zahrádky, nebo si musí namísto léčivého konopí nakupovat předraženou marihuanu na černém trhu a jsou jim vlastním státem upřena Ústavou garantovaná práva jako nějakým zločincům.


Je, promiňte, pokrytecké tvrdit, že tisíce a možná i desetitisíce lidí, kteří tak činí a policii je zatím nikdo neudal, musí žít ve strachu a ve lži před svými sousedy, aby nebyli odhaleni. Ti lidé nic zlého nečiní!


Pane premiére, může se jednat i o členy Vaší rodiny, konopí léčí rakovinu i řadu vážných chorob. Nebuďte prosím lhostejný a vyjádřete se jednoznačně a veřejně.


Přeji Vám hezké svátky


Pavel Melzer, Ústí nad Labem


Ps: pokud níže uvedený dopis exministryně zdravotnictví z března 2010 dnešní předsedkyni parlamentu neznáte, sděluji, že není pravdou, že by bylo možné od roku 2009 poskytovat nemocným léčivo na bázi konopí, jak uvádí ministryně zdravotnictví.

http://www.konopijelek.cz/pdf/ministryne_zdravotnictvi_s.1.pdf

http://www.konopijelek.cz/pdf/ministryne_zdravotnictvi_s.2.pdf