Konopí je přece marihuana a výzkum, vzdělávání a léčba konopím je prodej marihuany ....



 
Okresní státní zastupitelství v Přerově, Smetanova 2016/2, 750 02 Přerov

Věc: stížnost na zastavení policejního šetření dne 17.května 2012 vedeného přerovskou policií pod Č.j. KRPM-44997-39/ČJ -2011-140872

Odůvodnění: Dne 29. května 2012 jsem obdržel vyrozumění 2. odd. obecné kriminality SKPV Policie ČR v Přerově u Výstaviště 18 o zastavení policejního šetření pro netrestnost níže uvedeného skutku.
15.9.2001 jsem podal podnět k zahájení policejního šetření ve věci trestného činu pomluva, kterou o mně bez jakýchkoliv důkazů veřejně v Prostějovském večerníku (od 12.9.2001 v tištěné a internetové podobě) šířil exředitel prostějovské policie JUDr. Zdeněk Riediger. Současně jsem podal na JUDr. Zdeňka Riedigera podnět k šetření za šíření poplašné zprávy, když v Prostějovském večerníku zjednodušeně řečeno nepravdivě veřejnosti tvrdil bohapustou lež schopnou způsobit vážné škody, že marihuana je startovací droga k tvrdým drogám.
Policie ČR v Prostějově okamžitě vydala usnesení, ve kterém se prohlásila za podjatou JUDr. Zdeňka Riedigera šetřit a věc byla i přes mé opakované stížnosti předána policii v Přerově.
Přerovská policie věc šetřila a 17.května 2012 šetření uzavřela, že k šíření poplašné zprávy nedošlo, protože nebyl prokázán úmysl tak jednat.
Zjednodušeně řečeno to znamená, že když je vydavatel, novinář i rozhovor poskytující JUDr. Zdeněk Riediger nevzdělaný a mate veřejnost slovy s tragickými následky, může tak činit, protože cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. V tomto bodu zastavení trestního řízení přijímám.
Nemohu však zcela zásadně přijmout nepodání obžaloby na JUDr. Zdeňka Riedigera ve věci pomluvy, která výrazně snižuje vážnost a čest mé osoby a způsobuje mi a mé rodině značnou újmu, navíc v době opakované kriminalizace mé osoby obdobnými „experty“ jako je JUDr. Zdeněk Riediger, viz žádost občanů ministru spravedlnosti o zastavení kriminalizace vedoucího výzkumného programu „Konopí je lék“ http://podporujeme.blogspot.com/  
Zdeněk Riediger pro Prostějovský večerník řekl tuto hrubou a ničím nepodloženou pomluvu:
„No, v poslední době jsem četl noviny, kde byly popisovány další a další odhalené varny pervitinu nebo nedávno už potřetí za sebou zabavené rostliny konopí pěstované v Ospělově. Přitom pan Dvořák už za pěstování marihuany a její prodej jednou odsouzen byl, ale podle mého názoru směšným trestem. Pokud justice bude podobné případy soudit tak jako doposud a trest nebude mít význam hrozby v rámci prevence kriminality, budou problémy s drogami ještě větší. A jestliže za závažné kriminální činy budou pachatelé dostávat fešácké kriminály, či dokonce alternativní tresty, je to výsměch celé slušné společnosti!“
Přestože jsem nepěstoval konopí na marihuanu a neprodal ani gram marihuany, policie věc uzavřela zcela alibistickým tvrzením, cituji:“Vaše námitka, že jste nikdy nebyl odsouzen za pěstování či prodej marihuany je zcela irelevantní, když pro konopí je všeobecně vžitý název marihuana a byl jste uznán vinným skutkem, že jste pěstoval za účelem následného zpracování a distribuce dalším osobám Cannabis sativa“
Proti takovéto účelové desinterpretaci faktů policejním vyšetřovatelem se důrazně ohrazuji a žádám, aby byla věc byla šetřena nestranně a podle zákona.  
Děkuji předem za vyrozumění, jak bylo s mou stížností naloženo.

30. května 2012

S pozdravem                                                    Dušan Dvořák

Dušan Dvořák, narozen 12. ledna 1962, bytem Tylova 2, 779 00 Olomouc 
Zasláno rovněž emailem:
Od: dusan.dvorak@konopijelek.cz
Datum: 30. května 2012 21:12
Předmět: stížnost na zastavení policejního šetření prostějovského policejního exředitele
Komu: podatelna@osz.pre.justice.cz