Miloslav Tetour - vězeň svědomí za pomoc léčivým konopím

Od 18.května 2011 je ve vězení Miloslav Tetour (55) odsouzený za údajnou výrobu drog, resp. pěstování léčivého konopí pro pomoc sobě a druhým. Podle hesla "každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán" dostal od krajského soudu 4 roky, vrchní pražský soud snížil trest na tři roky. 
Dnes je věznici na západě Čech.
Pokus chcete Miloslava Tetoura podpořit, můžete napsat ministerstvu spravedlnosti o obnovu soudního procesu a stále mlčící České televizi (jednoduchý postup zde, stačí kliknout, max 5 minut) nebo přímo pohled do věznice: Miloslav Tetour, nar. 23.3.1957, PS 100/A6, 36350 Ostrov






 


Každý dobrý skutek musí být po zásluze potrestán?

Konoptikum, 12.9.2011 

JAK TO VŠECHNO ZAČALO:

Pan M.T., kterému je dnes 54 let a žije na vesnici společně se svou přítelkyní a dvěma malými dětmi, se před pár lety začal zajímat o přírodní léčitelství. Zkoumal různé byliny, jejich složení a zdraví prospěšné složky, zajímal se o přírodní preparáty a ekofarmaření, zasvěcoval tomuto koníčku každou volnou chvíli. Narazil i na bylinu dnes již velmi známou – lékařské konopí.
Vzhledem ke svému věku a zdravotnímu stavu se rozhodl, že účinky byliny vyzkouší sám na sobě. Začal se zabývat mícháním bylinkových mastí s přídavkem konopí. Během tohoto procesu přišel na několik báječných kombinací bylin fungujících na kožní onemocnění, rány, jizvy, zažívací potíže, stres, bolení hlavy,problémy s pohybovým aparátem...Bylo toho ještě mnohem více, protože, jak zjistil, lékařské konopí v kombinaci s různými bylinami funguje na mnoho zdravotních problémů. Mimo jiné používal také propolis,kostival, řepík a další.
Tuto bylinu si oblíbil a protože ji nechtěl kupovat na černém trhu a věděl, že mu může pomoci v různých ohledech, začal ji pro své pokusnické činnosti pěstovat a pokračoval ve výzkumech. Začal vyrábět také jiné produkty s obsahem konopí,které byly funkční a plnily léčivý záměr.
Zdokonalil výrobu konopného prášku,který je určen k přidávání do jídla (v malých dávkách) a funguje na zažívací obtíže. Vařil také konopný čaj na uklidnění, bolest hlavy a střevní potíže,dále pak vyráběl konopný olej na suchou pokožku,opruzeniny a jiné kožní problémy.


VŠESTRANNÁ PŘÍRODNÍ MAGIE:

M.T.je léčitel zabývyjící se různými přírodními zdroji a jejich využitím. Kromě konopí, které používal ke svému léčení, měl zálibu i v jiných bylinách a v přírodě všeobecně. Začal pěstovat Hlívu ústřičnou, houbu,která je známá pro své zdravé složení a všestranné využití. Houbu různě upravoval,sušil, vařil z ní a v neposlední řadě prodával. Další činností, ve které nalezl M.T. zalíbení,bylo zkoumání přírodních hnojiv. Po několikaletém studiu různých produktů vynalezl hnojivo vůbec nejlepší, říká mu „Žížalí čaj“. Není samozřejmě vyroben z žížal,ale s jejich použitím a je vhodný ke hnojení zahradních i pokojových rostlin,veškeré zeleniny apod.
M.T. Zasvětil svůj život přírodě, soužití s ní a jejímu využití v souladu s přírodními zákony. Protože má ale velkou duši, nemyslel pouze na sebe,ale pomohl lidem, kteří to potřebovali.


LÉČEBNÁ TERAPIE BEZ LÉČEBNY:

Začalo to tím,že M.T. občas někoho podaroval svojí bylinkovou mastí na různé problémy, babičce na bolavé koleno, kamarádce na nohu po operaci, kamarádovi na potíže se zády. Jednoho dne se však rozhodl zajít ještě dál a pomoci tam, kde mnoho lidí skládá zbraň ještě před bojem. Potkal několik lidí,kteří měli touhu zbavit se závislosti na pervitinu a podobných návykových látkách.M.T. se rozhodl jim pomoci. Nabídl jim zázemí,vymyslel pro ně pracovní terapii,snažil se je naučit lásce k přírodě a pomáhal jim objevovat všední radosti života. Pomáhali mu starat se o žížaly, sbírali pro něj léčivé byliny do mastí,zasvětil je do tajů pěstování Hlívy ústřičné.
Tito lidé používali někdy lékařské konopí ke kouření, M.T. jim to nikdy nenabízel,nebránil se však tomu, protože je to odrazovalo od užívání alkoholu, pervitinu a jiných nebezpečných,vysoce návykových látek. Zbavili se závislosti,začali se znovu smát, byli schopni pracovat, normálně vstát ráno z postele a člověk by téměř nerozeznal, že byli uvěznění v závislosti. Podařilo se něco velice vyjímečného, protože většina závislých se k droze vrací, není schopna se vyléčit, i když daňové poplatníky to stojí nemalé peníze. Ne v tomto případě, léčba se podařila a stát to nestálo ani korunu.


JAK TO SKONČILO:

Zde připadá v úvahu zmínit české přísloví: „Každý dobrý skutek bude po zásluze potrestán.“ V prosinci 2010 zaklepala na vrata domu policie. Nařkla M.T. z nedovolené výroby omamných a psychotropních látek a trvala na domovní prohlídce. M.T. je vždy muž s velkým srdcem,přivítal je podáním ruky a úsměvem na tváři. V životě by ho nenapadlo,že ho ČR může považovat za zločince. Nikdy nikoho neokradl, nikomu neublížil, snažil se vždy každému pomoci,i když to někdy byl úkol nelehký. Za svoji pomoc nejedné duši i tělu měl být nyní urážen, nenáviděn a souzen??!!! Po nedlouhé době navštívili tento dům příslušníci tajné policie.M.T. Věděl o jejich poslání,to mu však nezabránilo pustit je dovnitř a přátelsky si s nimi popovídat, jak bylo jeho zvykem. Následoval další policejní zásah, zabavení lékařského konopí a dalšího majetku. M.T. Byl vzat do vazby a bude souzen. Souzen za...pomoc k bližnímu, lásce k přírodě, přátelství, výzkumnictví, svůj dobrý zdravotní stav, pozitivní mysl a odbourání těžkých závislostí několika lidí. Za svoji víru a uznávání zákona „Pomáhej bližnímu svému“,za svou dobrotu a za znovunaplnění života a nalézání jeho smyslu v případě několika lidí, za své přesvědčení, že pomoc pramení z přírody a pozitivního způsobu života?! Za to,že je dobrosrdečným člověkem. Nikdy neočekával pomoc,ale nyní je načase, abychom si uvědomili, co tento člověk dokázal a doufali,že se mu pomoci dostane. Pokud má být souzen (a odsouzen), postrádám na světě spravedlnost. Jeho dobré skutky mají být nyní po zásluze potrestány, takže naše země vlastně nepřímo nabádá lidi k sobectví, nezájmu o druhé, zavrhování přírodní léčby a slepotě ke všemu a všem okolo.

Tato realita je smutná, stejně tak jako názor naší společnosti na lidi,kteří jsou nesobečtí, dívají se a pomáhají lidem kolem sebe. Tento muž může být uvězněn za dobro, které konal...