Policie sděluje, proč porušila zákon


Od první obžaloby z roku 2010 si opakovaně marně stěžujeme na protiprávní způsob měření THC v rostlinách konopí a od února 2012 marně žádáme soud, státní zastupitelství a policii odpovědět na jednoduché otázky dle zákona 106/1999 Sb., které nejsou v trestním spise a týkají se vyjasnění postupu policie při měření THC v rostlinách konopí.

Trestní zákoník Policii ČR ve vztahu k § 289 odst. 3 zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník v Nařízení vlády ČR č. 455/2009 Sb. v Příloze 1, odst A, bod 1. ukládal do 31.12.2011 provést měření v rostlině Cannabis z celkové hmotnosti rostliny, tzn. včetně stonků, kořene, listí, okvětí a květu. Citujme: „Rostliny konopí (Cannabis sp.) - všechny druhy a odrůdy, které obsahují více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů z celkové hmotnosti rostliny.“

Ministerstvo vnitra ČR jako odvolací orgán Policii ČR nařídilo, aby na položené otázky odpovědělo (zde). 

Na straně 3 policie sděluje, že měřila THC nikoliv podle trestního zákoníku, na základě kterého opakovaně obvinila Dušana Dvořáka a provedla 3 policejní razie na výzkumnické farmě léčivých genetik konopí v Ospělově, ale podle policejní metodiky a ni ne podle zákona o návykových látkách, ve vztahu k trestnímu právu právně podřadných právních norem, které nevykazují sankční postih. 

Stejný blábol je odvolávání se na Lumíra Ondřeje Hanuše, že nejdůležitější v konopí je THC, když je to právě CBD, co je v konopí nejdůležitější léčivou látkou, resp. synergie všech léčivých látek, což nemocní a vzdělaní lékaři jednoznačně potvrzují. 
Zajímavé jsou rovněž odpovědi týkající se obsahu THC v mastech na závěr dokumentu stejně jako sdělení police, že si nechá určitou část vzorků mastí k dalšímu zkoumání …