Obvodní soud pro Prahu 1 - Peake a Navrátilová


Obvodní soud pro Prahu 1
Spis, zn. 6 T 21/2012
Ovocný trh 14, 112 94 Praha 1
Kopie: veřejnost

Trestní věc: Spis, zn. 6 T 21/2012 - Karolina Peake a Dagmar Navrátilová, poslankyně Poslanecké sněmovny parlamentu ČR z parlamentní strany Věci veřejné v advokátním zastoupení Obvodního státního zastupitelství pro Prahu 1 versus Dušan Dvořák, zakladatel cannabisterapie, zakladatel a ředitel první české bezbariérové školy pro dospělé Ateliér ALF a Edukativní konopné kliniky, odborný garant mezinárodního výzkumu „Konopí je lék“ (2008) - cena Vlády ČR premiéra Jana Fischera z 4.prosince 2009 na návrh Vládního výboru pro zdravotně postižené za vzdělávání odborné a laické veřejnosti v léčbě konopím prostřednictvím www.konopijelek.cz, viz spis. 

Na výročí narození Jana Ámose Komenského 28.března 2012 Obvodní soud pro Prahu 1 vydal rozsudek formou trestního příkazu, ve kterém odsoudil Mgr. Dušana Dvořáka, narozeného 12. ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc (popř. Výzkumnická farma léčivých genetik konopí, Cannabis Hemp Street 6, 798 55 Evropa u Ospělova) k podmíněnému trestu v délce 10 měsíců s podmíněným odkladem na 36 měsíců za vydírání uvedených poslankyň.

Proti rozsudku OS Praha 1 ze dne 28.března 2012 sp. zn. 6 T 21/2012 podává odsouzený v souladu s § 23 LZPS a zákony v řádném termínu odpor a domáhá se soudního procesu a to činí v den prvního výročí zabití onkologicky nemocného a celý parlament osobně prosícího Petra Ladislava Kodyma z Kolína, aby na něm poslanci nezneužívali policii http://konopijelek.blogspot.com/2012/03/vzpominka-za-zabitym-petrem-ladislavem.html, též Ta naše povaha česká na www.ceskatelevize.cz  (Není droga jako droga, 31. 3. 2010) a Konopné pašije na www.stream.cz  (10.10.2010)

Odsouzený je přesvědčen, že v roce 1989 občané zcela oprávněně změnili totalitní komunistický právní řád a následně přijali ústavní Listinu základních práv a svobod jako nadřazený ústavní zákon, aby se nestalo, že zase nějací noví papaláši budou zneužívat policii, prokuraturu a soudy a budou - chráněni zkorumpovaným a k zločinům loajálním státním aparátem - vědomě, z nedbalosti, lhostejnosti anebo cynismu zabíjet, mrzačit, okrádat, urážet, hanět a kriminalizovat nevinné občany a porušovat zákony a mezinárodní úmluvy, které třídní boj a podobné úchylky papalášů a církevních fanatiků zapovídají.

Odsouzený je přesvědčen, že člověk je v jádru své bytosti dobrý a že zabíjet, mrzačit, zneuctívat, hanět, okrádat a nezákonně kriminalizovat občany v rozporu s čl. 4 odst. 4 LZPS se rozhodně nesmí a vyhrožovat v SMS zabitím konopnou palicí s životu blahodárnými kanabinoidy se také nemá, ale je právně přípustné psát takové SMS, když tím člověk apelujete na zbytky svědomí nájemného vraha, zločince a cynického lháře z parlamentu a doufá, že se vrah upamatuje na svůj poslanecký slib a rozpomene se, že je zaměstnancem občanů, nikoliv drogové a farmaceutické mafie, nebo bude tak cynický, egoistický a bohorovný, že na odesilatele takové SMS podá trestní oznámení a celá věc vejde na světlo boží přímo přes soudem.

Jak je ve spisu uvedeno, v době odesílání SMS (viz spis, květen 2011) zneužitá policie opět zabila a zmrzačila další občany jen proto, že se léčili, nebo jen chtěli léčit konopím a obě poslankyně nekonaly, co slíbily a k čemu jsou vázány zákony ČR!
Jednání odsouzeného bylo v naprostém souladu s ústavou garantovanými právy občanů vyjádřenými v čl. 23 LZPS, citujme:“ Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“ Viz důkazy o zločinech proti lidskosti osvědčené lékařem soudním znalcem http://konopijelek.blogspot.com/2012/03/dukazy-o-zlocinech-proti-lidskosti.html

Jak je ve spisu a níže doloženo, právě odsouzený byl uvedenými poslankyněmi vydírán, utiskován, mrzačen, okrádán, haněn a etc., neboť tyto zcela vědomě na odsouzeného a občany zapojené do výzkumu „Konopí je lék“ a další občany roky posílali policii a další státní orgány jako na nějakého zločince, přestože toto jednání odsoudil Nejvyšší i Ústavní soud již v roce 2008 a za odsouzeného a jeho odbornost a čest se stavěli rektoři Univerzity Palackého, primátor Olomouce, vědci, lékaři a nemocní, stejně jako Úřad vlády ČR v osvědčení odbornosti podané Národním protidrogovým koordinátorem atd., viz spis.

Odsouzený je přesvědčen, že ochrana nájemných vrahů a zločinců z parlamentu Okresním soudem pro Prahu 1 je právně nepřípustná a že je právně nepřípustné, aby bylo odsouzený obžalován a odsouzen, když je obžaloba podstavena na doložitelně křivém svědectví a nepravdivém sdělení poslankyně Karoliny Peake a Dagmar Navrátilové policii, že je údajně odsouzený žádal o legalizaci konopí jako léčebného prostředku a žádal změnit zákony, což je doložitelná lež!

Pravdu je u soudu potřeba dokázat v konfrontaci se svědky a přímými důkazy o zločinech jmenovaných poslankyň, neboť jinak by zaslané SMS ztratily smysl a nevedly k zveřejnění zločinů proti lidskosti a řady dalších trestných činů vědomě páchaných Karolínou Peake a Dagmar Navrátilovou a dalšími nájemnými vrahy a zločinci z parlamentu před soudy ČR, popř. soudy evropskými.  

Jak je ve spisu 6 T 21/2012 i se jmény svědků uvedeno, což občany placenou advokátní kancelář poslankyň Peake a Navrátilové, OSZ Praha 1, nezajímalo šetřit:
1)     Karolina Peake a Dagmar Navrátilová v přítomnosti ve spisu uvedených svědků (tiskový mluvčí Edukativní konopné kliniky v Praze již bohužel v důsledku záměrného nekonání poslankyň Peake a Navrátilové předčasně zemřel) 10. ledna 2011 v parlamentu po předchozích zaslaných materiálech opakovaně po jejich zvolení do parlamentu v r. 2010  http://konopijelek.blogspot.com/2012/01/my-zeny-apelujeme-na-vase-svedomi.html  (jako příklad) a cca osobním hodinovém jednání 10.ledna 2011 v parlamentu odsouzenému a svědkům slíbily a daly podpisem i rukoudáním nahlas vyřčený závazek, že okamžitě půjdou za ministrem spravedlnosti a ministrem vnitra (nikoliv za ministrem zdravotnictví – nejde o medicínský problém!), aby urgentně – v řádů dnů, nikoliv týdnů – oba po vzájemné součinnosti dle § 31, odst. 1 trestního zákoníku (přípustné riziko) zastavili systematické porušování § 2 zákona o policii a nebyl už nikdy vědomě či z nedbalosti zneužitou policií zabit, zmrzačen, okraden, veřejně haněn a soudy vláčen žádný občan, který používá konopí k léčbě, a to v souladu s judikátem Nejvyšší soudu ze dne 30. 1. 2008, sp.zn. 3 Tdo 52/2008, který v souladu s ústavními principy a trestním zákonem uvedl, že pěstování a zpracování konopí s obsahem nad 0,3% THC k alternativní léčbě není a nesmí být trestný čin a tudíž občané žádné povolení (uvedené trestním zákoníku jako podmínka legálního jednání!) k pěstování léčivého konopí nepotřebují, jak ostatně garantuje kromě ústavy a mezinárodních úmluv i zákon o zdraví lidu v Čl. II a Čl. III, zejména pak § 8 písm. a) a písm. b) a § 9 ods. 4) písm. b). Poslankyně byly informovány, že i přes judikát NS ČR i Ústavního soudu v roce 2008 je stále systematicky orgány činnými v trestním řízení porušovaný § 5, odstavec 5 zákona o návykových látkách, který říká, že (jakékoliv) konopí mohou občané získat a zpracovávat bez oznámení úřadům k účelům pokusnickým (v souladu s čl. 15 odst. 2 LZPS) a § 29 zákona o návykových látkách, který občanům sděluje, že zákonný limit pro ohlášení pěstování léčivého konopí je dán do 100 m2 pěstitelské plochy na občana a nad 100 m2 je potřeba pěstování povinen občan hlásit Celní správě ČR.
2)     Dagmar Navrátilová jako poslankyně byla s další poslankyní za Olomoucký kraj, lékařkou Jitkou Chalánkovou z teroristického uskupení TOP 09 (adresát analogických SMS, trestní podnět nepodala) 2. září 2010 přímým svědkem opětovného znehodnocení léčivého konopí občanů zapojených do výzkumného programu „Konopí je lék“ na výzkumnické farmě manželů Dvořákových v Ospělově a v důsledku toho zabití a zmrzačení dalších stovek občanů! Karolina Peake (právnička, předsedkyně ústavněprávního výboru, dnes místopředsedkyně vlády) a Dagmar Navrátilová pak byly 10. ledna 2011 (na základě předchozí bohaté korespondence a důkazů) v přítomnosti svědků podrobně informovány, že o tomto zneužívání policie státními zastupitelstvími proti občanům byl informován prezident, parlament a vláda s podrobným právním rozkladem porušení konkrétních článků ústavy již 21. března 2008 iniciativou 77 právníků, psychoterapeutů, adiktologů, lékařů, vědců, umělců a nemocných a občané (zejména onkologicky nemocní) od roku 2008 napsali tisíce protestních a prosebných dopisů do parlamentu, jak samy poslankyně dobře vědí a dopisy občanů rovněž opakovaně obdržely a vzhledem k tomu, že kromě hrubého porušení ústavních článků 1, 4 odst. 4, 15 odst. 2,  31 LZPS a mezinárodních úmluv, konkrétně úmluvy OSN o návykových látkách, Kapitoly 1, článku 1 - 2 Úmluvy o lidských právech a biomedicíně, Kapitoly 1, článku 1- 4 Listiny základních práv Evropské unie a dále například Doporučení Rady Evropy č. 1418/1999 „O ochraně lidských práv a důstojnosti nevyléčitelně nemocných a umírajících“, by v případě nekonání ministra spravedlnosti a vnitra a jejich nejednání s nejvyšším státním zástupcem a policejním prezidentem a zamezení aplikace § 31,odst.1, mohly tyto poslankyně společně s dalšími nelhostejnými a zákonně jednajícími poslanci a poslankyněmi podat ústavní stížnost pro hrubé porušování zákonů a občanských a lidských práv garantovaných mezinárodními závazky ČR a ústavními principy demokratického státu, neboť, jak uvedl odsouzený oběma poslankyním a jejich asistentovi 10.ledna 2011, legislativní proces ve věci obchodování s léčivy v rámci zdravotnického systému je velmi zdlouhavý a je potřeba zákony státními orgány dodržovat a naplňovat, nikoliv hrubě a v neprospěch občanů porušovat a státní orgány zneužívat policii, což doufejme potvrdí i Evropská komise, která podnět na zastavení zločinů proti lidskosti a tunelování veřejných prostředků EU v České republice prošetřuje z podnětu odsouzeného od 22.února 2012, ref. číslo CHAP (2012) 00 282.
3)     Současně (viz spis 6 T 21/2012) byly obě poslankyně informovány o miliardových škodách na státním rozpočtu způsobených zkorumpovanými úředníky ministerstva zdravotnictví, kteří vědomě nenotifikovali zákon o návykových látkách u Evropské komise při novelizacích zákona po vstupu do EU v roce 2004, což je lehce ověřitelné z databáze Evropské komise http://ec.europa.eu/enterprise/tris a jako příklad uveďme polskou nebo italskou notifikaci novelizací zákona o NL v loňském roce dle povinnosti směrnice 98/34 ES a způsobili tak právní neúčinnost – neplatnost zákona o NL. Poslankyně byly informovány, že tímto jednáním škody na státním rozpočtu stoupají každým dnem a jde o miliardy korun! Toto je rovněž předmětem výše uvedeného šetření Evropské komise, stejně tak s výše uvedenými zločiny proti lidskosti je předmětem odsouzeným podané ústavní stížnosti - šetřeno od března 2012 pod sp. zn. II.ÚS 664/12 a stížnosti ministru spravedlnosti - šetřeno od ledna 2012 pod sp. zn. 117/2012-OD-DOH s doložením hrubého porušení zákona Okresním soudem a Okresním státním zastupitelstvím v Prostějově.

Dagmar Navrátilová jako údajná experta na školství současně odsouzenému a svědkům 10.ledna 2011 slíbila, že bude u ministra školství (další stranický kolega)  urgentně apelovat na řešení nápravy nezákonného jednání MPSV ČR ve věci první české bezbariérové školy pro dospělé Ateliér ALF (příkladné reformy terciálního školství oceněné příkladem dobré praxe Evropské unie 23.dubna 2009 na konferenci ministrů EU), jehož byl odsouzený zakladatel a ředitel (Ateliér ALF byl jedním ze tří zřizovatelských nevládních organizací, které založily Edukativní konopnou kliniku, 2010).
Poslankyně Navrátilová byla ve věci Ateliér ALF informována o hrubém porušení zákona ze strany MPSV ČR a porušení pětileté udržitelnosti projektů financovaných z rozpočtu Strukturálních fondů, kdy je zcela systémově porušeno Nařízení Rady Evropského společenství 1260/1999 ze dne 21. června 1999 a 1083/2006 ze dne 11. července 2006, zejména pak články 57 a 98 a způsobeny (nejen) bezbariérové škole pro dospělé Ateliér ALF škody cca 4 mil. Kč, což je nyní předmětem šetření Evropské komise, neboť OČTŘ toto odmítají šetřit, protože jde o korupci a podvody vysokých státních úředníků a ministrů.
Poslankyně Navrátilová slíbila, že se pokusí s ministrem školství tuto enormní škodu napravit a takovéto typy bezbariérových škol pro dospělé ohrožené sociálním vyloučením v ČR prosazovat, neboť vykazují nejen vysokou finanční efektivitu (Ateliér ALF - cena auditorské firmy Ernst &Young 2008 a 2009 a cena EU) a sociální prospěšnost, ale jsou též v naprostém souladu s českou a evropskou politikou sociálního začleňování ve vztahu ke zdravotně postiženým a sociálně vyloučeným spoluobčanům. 

Ani jednu věc však poslankyně neučinily, kterou slíbily, přestože šlo o lidské životy, elementární lidský soucit a enormní škody na rozpočtu a plnění zákonné povinnosti poslance, který se ve slibu zavazuje sloužit občanům České republiky a ctít zákony!

Jak je ve spisu 6 T 21/2012 uvedeno, když 6.dubna 2011 celý Sociální výbor parlamentu s přítomnou poslankyní Dagmar Navrátilovou a Jitkou Chalánkovou vzal pouze na vědomí měsíce předtím zasílané podklady a osobně sdělenou zprávu Edukativní konopné kliniky v Praze (zastupovali ředitel a tiskový mluvčí) o zabíjení, mrzačení, okrádání, kriminalizovaní a hanění občanů a poslancům byly doloženy důkazy, že zabití a mrzačení nevinných odmítá policie, státní zastupitelství a soudy šetřit a že už tři roky mají občané zapojení do výzkumu „Konopí je lék“ opakovaně urgovanou žádost u policejního prezidenta o policejní ochranu a současně v bolestech a zcela zbytečně zemřeli další občané z výzkumného programu „Konopí je lék“ jen díky znehodnocenému léčivému konopí a současně jak jsou (demonstrováno na příkladu Ateliér ALF) systematicky v rozporu se zákony českými i evropskými tunelovány evropské fondy a porušován zákon o hospodaření se státním majetkem, tak teprve poté, kdy další lidé umřeli a další spáchali sebevraždu a nebylo možno se dovolat spravedlnosti zákonnými cestami a zdravotní stav mluvčího Edukativní konopné kliniky (svědek jednání v parlamentu) se rapidně zhoršil stejně jako zdravotní stav odsouzeného (viz přiložená lékařská zpráva), teprve pak´poslal odsouzený v květnu 2011 výše uvedeným poslankyním opakovaně SMS s texty, které OS Praha 1 označil jako vydírání, byť vydírán, utiskován, mrzačen, okrádán etc. byl právě odsouzený díky právě takovým zločineckým poslankyním jako Dagmar Navrátilová a Karolina Peake, které na odsouzeného a další občany roky posílají policii jako na nějaké zločince, přestože (viz spis 6 T 21/2012) se za odsouzeného staví rektoři Univerzity Palackého, primátor Olomouce, vědci, lékaři a nemocní, stejně jako Úřad vlády ČR v osvědčení odbornosti podané Národním protidrogovým koordinátorem atd.

Jak je ve spisu 6 T 21/2012 uvedeno, když v červnu 2011 po 7 stížnosti zřizovatelů Edukativní konopné kliniky policejnímu prezidentovi z května 2011 s žádostí o ochranu života a majetků občanů zapojených do výzkumu „Konopí je lék“ zadal vnitřní odbor policejního prezidia zabíjení a mrzačení spoluobčanů prostějovské policii šetřit, státní zastupitelství (OSZ Prostějov) toto zakázalo šetřit a stejně jako OSZ Praha 1 kryje trestnou činnost klíčových státních zaměstnanců v předmětné věci (Miroslav Kalousek a Jiří Vacek, 2005, Karolina Peake a Miroslava Němcová, 2012).

Nově do spisu dokládá odsouzený alespoň část v českém jazyce uvedené vědecké práce nositele čestného doktorátu Palackého univerzity v Olomouci (2011) a předního světového vědce léčivých kanabinoidů Ondřeje Lumíra Hanuše z Hebrejské univerzity v Jeruzalémě o rakovině a léčivém konopí se zaměřením především nádorového onemocnění typu gliom
Práce dokládá, že konopí, resp. kanabinoidy, léčí rakovinu nejen paliativně, ale i určité typy rakoviny zcela vyléčí a léčivé konopí je kauzálním lékem, což může odsouzený opakovaně potvrdit, stejně jako lékaři a nemocní, se kterými od roku 2008 spolupracuje na výzkumném programu „Konopí je lék“.

Odsouzený prostě nemůže lhostejně a s rukama za zády netečně přihlížet, jak jsou pod rouškou zákona přímo před jeho očima zabíjeni a mrzačeni spoluobčané a lidé, které má rád, protože léčivé konopí pozitivně reaguje na cca 250 onemocnění, a to mnohem šetrněji a bezpečněji a levněji než stávající zdravotnická léčba a jak je ve spisu uvedeno, odsouzený jako pravděpodobně první na světě publikoval s lékařkou záchranné služby Frýdek Místek Irinou Hubernákovou kazuistiku neamputace končetin u tzv.. diabetické nohy, což se ročně týká až 3.000 občanů a jde o vědomě páchaný zločin na občanech! Proto rovněž zpracoval podklady s důkazy o zločinech proti lidskosti páchané vědomě poslanci pro Evropskou komisi http://www.konopijelek.cz/Evropskekomisi/pdf.pdf

Dne 31. března 2012                                                                        Dušan Dvořák, v.r.         

                   
Od: dusandvorak@seznam.cz
Datum: 31. března 2012 18:01
Předmět: Obvodní soud pro Prahu 1
Komu: osoud.pha1@osoud.pha1.justice.cz
Kopie: redolo@mfdnes.cz, olomouc@ctk.cz, peakek@psp.cz, navratilovad@psp.cz, redakce@piratskenoviny.cz

Vzpomínka za zabitým Petrem Ladislavem Kodymem, umřel 1.dubna 2011


"Existuje naděje, že soud rozhodne podle logiky, a nikoli striktně podle litery zákona" Miroslava Němcová, prodavačka korupce za pultem parlamentu, ke zbavení poslance Davida Ratha poslaneckých nároků k výročí Bastily 2012

Vážená paní poslankyně Němcová

obracím se Vás s laskavou žádostí o podporu mé léčby rakoviny, kterou můžete ovlivnit pouze Vy, nikoliv lékaři.


Obracím se na Vás v tento předvánoční čas, kdy se lidé připravují slavit svátky světla, lásky, radosti a porozumění, s úpěnlivou prosbou o záchranu svého života.

Napsal všem poslancům jmenovitě včetně Miroslavy Němcové v prosinci 2009 velmi vážně onkologicky nemocný Petr Ladislav Kodymkdyž policie na pokyn státního zastupitelství a soudu k ochraně drogové a farmaceutické mafie sprostě ukradla z výzkumnické farmy v Ospělově cca 300 kilo léčivého konopí. Řekli jsme nemocným, že jim nedáme ani gram konopí a ani neporadíme, když nenapíšou do parlamentu. Konopí jsme darovali do výzkumu pouze v roce 2008 (2009-2012) jej vždy sklidila policie). Paradoxně v tu samou dobu v prosinci 2009 dostával v Lichtenštejném paláci v Praze zakladatel výzkumu "Konopí je lék" a spolumajitel výzkumnické farmy v Ospělově Dušan Dvořák vládní cenu za vzdělávání veřejnosti v léčbě konopím. Dopis by hnul kamenem, prodavačka korupce a 199 dalších zločinců ani nehnuli brvouOdpověď soudružky esesačky Miroslavy Němcové v závěru za dopisem je doufejme jejím politickým hřebíčkem do rakve zapomění. 
 

Trpím totiž, jako jeden z mnoha pacientů v České Republice, strašlivou chorobou - rakovinou tlustého střeva/konečníku (podrobnosti můžete najít v mé zdravotní dokumentaci [8]) a léčba konopím mi prospívá a činí nemoc snesitelnější. Loni jsem se dozvěděl o možnosti léčby koncentrátem konopného výtažku, který se ve světě používá. 

Používá jej k léčbě i společnost Konopí je lék. Za svou léčbu konopím jsem však byl v říjnu 2009 potrestán přestupkovou komisí v Kolíně zabavením léčivého konopí, přestože daná úřednice znala mé onemocnění a o léčbě rakoviny konopím informuje např. český vládní server www.drogy-info.cz
Trochu Vám přiblížím moji nemoc, která není standardními onkologickými postupy v plném rozsahu léčitelná. Operací, chemo a radioterapií lze v nejlepším případě pacientovi pouze o něco prodloužit život, ovšem za cenu nesmírného utrpení. Jsem obeznámen s případy nemocných, jejichž reakce na podávaná vysoce agresivní a toxická chemoterapeutika je tak prudká, že se pozvrací i když jenom náhodou potkají zdravotnici, která jim chemoterapii obvykle podává.

Řada pacientů přeruší léčbu chemoterapií před jejím dokončením, nebo se odmítne podrobit dalšímu kolu chemoterapie, protože utrpení působené touto léčbou je větší, než utrpení působené vlastním onemocněním. Podle vyjádření lékařů zhruba 50-70% pacientů s touto diagnózou (v závislosti na použitém prameni) přežívá alespoň 5 let. V mé věkové kategorii (pod 40 let) je ale úspěšnost léčby výrazně nižší. 


Zcela zásadní je potom poznatek, že cca 90% z těch pacientů, kteří po 5ti letech nemají rakovinu v tlustém střevě, stejně zemře během dalších dvou let na metástázy do jater.
Moje babička zemřela před pár lety na stejnou diagnózu.

Nádor ji ke konci života úplně zneprůchodnil střeva, takže několik dní před
 svou smrtí zvracela vlastní výkaly. Byla to příšerná smrt. Ze všech těchto důvodů jsem klasickou onkologickou léčbu odmítl, a začal jsem hledat uzdravení v oblasti alternativní medicíny. Nádor mi ale bohužel postupně zcela uzavřel konečník, takže jsem přestal být schopen vyměšovat. V hrozných bolestech jsem byl odvezen na chirurgické oddělení nemocnice v Kolíně, kde mi lékaři provedli akutní vytvoření kolostomie (bočního vývodu), aby mi zachránili život.

Operace se bohužel ne zcela zdařila, následkem čehož mi z boku pravidelně vyhřezává až 15 cm střeva, což dále stupňuje mé utrpení a velmi mi to komplikuje život. Další chirurgickou korekci nelze podle vyjádření lékařů provést, a to vzhledem k mému celkově velmi špatnému zdravotnímu stavu (vážím 45 kg).
Přitom všechno toto utrpení bylo s největší pravděpodobností naprosto zbytečné.

Po té, co jsem vyzkoušel celou řadu alternativních terapií - které sice dokázaly zabránit vzniku metastáz a zpomalit růst primárního nádoru, avšak nedokázaly mě vyléčit - jsem na internetu nalezl příběh Ricka Simpsona [1]. 

V češtině je film uveden na www.konopijelek.cz v sekci Video. Rick Simpson podle svého tvrzení úplně vyléčil mnoho set případů rakoviny - a to i ve velmi pokročilých stádiích - pomocí konopného téru. Úspěšnost této terapie je dle tvrzení Ricka Simpsona minimálně 80% plně vyléčených pacientů. Pokud se jedná o nemocného, jehož imunitní systém dosud nebyl těžce poškozen chemoterapií a radioterapií (kteroužto podmínku bezezbytku splňuji), je dle Ricka Simpsona naděje na úplné vyléčení ještě mnohem vyšší.

Tak jak jsem byl zvyklý ze svého doktorandského studia (nedokončeného díky mé nemoci), udělal jsem si internetovou rešerši o působení THC na rakovinové buňky. Přitom jsem nalezl celou řadu vědeckých studií, potvrzujících významné léčivé působení této v konopí obsažené substance na mnoho druhů zhoubného bujení. (Konopí v přírodním stavu ovšem obsahuje kromě THC i řadu dalších aktivních látek z kategorie kanabinoidů, které jeho účinnost dále zvyšují). Zmíním například následující práce [2] [3] [4] [5] [6] [7].

Proto jsem začal konopí pěstovat na své zahradě. Jakožto nezkušenému pěstiteli se mi ale první rok nepodařilo vypěstovat potřebné množství rostlin s dostatečným obsahem THC, abych si mohl dle návodu Ricka Simpsona vyrobit konopný tér v léčivě účinné koncentraci. Nicméně se mi podařilo získat alespoň macerát v alkoholu, který mi výrazně pomáhal při tlumení silných bolestí doprovázejících mé onemocnění, zásadně zvyšoval mou chuť k jídlu (vážím 45kg) a působil silně antidepresivně.

Tento rok jsem si proto objednal přes internet (za 3 000,-Kč) semínka speciálně vyšlechtěné odrůdy léčivého konopí s velmi vysokým obsahem účinných látek (tato odrůda se nazývá Medihuana).

Měl jsem naději, že konečně dosáhnu vyléčení a osvobození od svého nekonečného utrpení. Bohužel mi ale policie veškerou moji úrodu v červenci tohoto roku zabavila, a bylo proti mě zahájeno přestupkové řízení. 


Zápis z tohoto přestupkového řízení najdete zde [9].
Výsledkem zmíněného řízení bylo, že mi byl odepřen přístup k léku, který by mi - podle mnoha výše citovaných pramenů -  mohl s velkou pravděpodobností zachránit život. Navíc jsem musel začít k tlumení nesnesitelných bolestí používat vysoce návykové legální opiáty (Sevredol) s nulovým léčivým účinkem.

Abych byl vůbec schopen usnout, jsem nucen brát syntetická antidepresiva a sedativa (Tritico). Na tyto léky musím doplácet několik set korun měsíčně, což je při mém plném invalidním důchodu 7 000,- Kč za měsíc značné vydání.

Obracím se na Vás proto sám za sebe - i na místě všech podobně postižených občanů České Republiky - s úpěnlivou prosbou a naléhavou žádostí, aby jste ze své moci zákonodárce učinil/a vše, co je ve vašich silách, ke změně těchto nelidských a zrůdných zákonů.

Tyto zákony mě totiž ve svém důsledku nutí - stejně jako mnoho ostatních pacientů - nesmírně trpět a nakonec zemřít, přesto že bych se mohl vyléčit. Ze svého pohledu absolventa Matematicko-fyzikální fakulty UK si nejsem schopen představit nikoho jiného, komu by tyto zákony mohly prospívat, než farmaceutické koncerny a drogové dealery. 


Pevně doufám, že naše republika není řízena těmito silami. Pamatujte prosím také na to, že podle lékařských prognóz bude v blízké budoucnosti umírat na rakovinu každý třetí občan České Republiky (v současné době na tuto nemoc zemře každý čtvrtý). Mohlo by se to jednou týkat i Vás ...

S úctou a nadějí,

Mgr. Ladislav Petr Kodym

[1] http://video.google.com/videoplay?docid=-7331006790306000271

[2] http://www.youtube.com/watch?v=n31Nuj_AvTg&feature=related  ; Robert Melamede,PhD

[3] http://www.jci.org/articles/view/37948/pdf

[4] http://www.elements4health.com/active-chemicals-in-cannabis-inhibits-prostate-cancer-cell-growth.html

[5] http://www.sciencedaily.com/releases/2007/04/070417193338.html

[6] http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2007/11/19/AR2007111900834.html

[7] http://www.konopijelek.cz/index.php?stranka=odborna-literatura

[8] http://www.konopijelek.cz/pdf/Zdravotni%20dokumentace.pdf

[9] http://www.konopijelek.cz/pdf/Prestupkove%20rizeni.pdf



Odpověď k Lidem prdelí od roku 2010 zásadně otočené Karoliny Peake, která to má ráda zezadu najdete zde

Odpověď prodavačky korupce za pultem parlamentu: 
From: Miroslava Nemcova <NemcovaM@psp.cz>
Date: 2010/2/18
Subject: Odpověď: Žádost o podporu v léčbě rakoviny
To: Petr Ladislav Kodym <petr.kodym@gmail.com>



Dobrý den,

dle pokynů paní místopředsedkyně Němcové připojuji v příloze její odpověď
na Váš e-mail.

Vyřizuje:

Daniela Dandová Harantová
kancelář 1. místopředsedkyně M. Němcové
Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR
Sněmovní 4
118 26  Praha 1
tel: 257 17 31 41
mobil: 725 547 036
fax: 257 53 44 72


Dobrý den,

odpovídám na Váš e-mail, ve kterém se na mne obracíte s naléhavou žádostí o rychlou změnu v legislativě, která se týká používání přípravků z konopí jako léků.

Velmi  soucítím s Vaší tíživou životní situací a marně hledám slova, která by znamenala ulehčení ve Vašem zápasu s vážnou chorobou. Naprosto Vás chápu, že hledáte a chcete vyzkoušet každou možnost léčby, v jejíž pomoc doufáte.

Ani mne netěší, že určitou překážkou jsou i naše zákony. Musím však připomenout, že ani já, ani moji kolegové a kolegyně ve Sněmovně nevládneme takovými odbornými znalostmi a hlavně takovou mocí, abychom mohli provést rychlou změnu zákonů a předpisů dle našich představ.

Myslím si však, že tato problematika si skutečně zaslouží určitou revizi, která by vyústila k nalezení nové, rozumné a moderní hranice mezi použitím přípravků z konopí jako léků na jedné straně a jako škodlivé drogy na straně druhé. Přikláním  se k tomu, aby zejména u vážně nemocných by bylo možné na základě jejich rozhodnutí a samozřejmě za asistence lékaře tyto přípravky  legálně a tudíž i beztrestně aplikovat.

Na základě nejen Vašeho dopisu jsem se obrátila na ministryni zdravotnictví a ministryni spravedlnosti s žádostí o stručné zhodnocení současného stavu  tohoto problému a zejména o  názor na jeho  změnu v nejbližší budoucnosti.

S obsahem  jejich odpovědí Vás samozřejmě seznámím.

S pozdravy

Miroslava Němcová, 1.místopředsedkyně PS PČR v.r.



Konopí a rakovina, Ondřej Lumír Hanuš









Policie ČR Prostějov - dotaz dle 106/1999 Sb.

SKPV Policie ČR Prostějov
Újezd 12, 796 77 Prostějov

Věc: dotaz dle zákona 106/1999 Sb. položený Dušanem Dvořákem, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 77900 Olomouc a vyjádření lékaře

V roce 2010 a 2011 byla u v sídle výzkumnické farmy léčivého konopí (798 55 Ospělov 6), která je v našem majetku, provedena domovní prohlídka Policie ČR Prostějov a zdržena zelená sušina konopí včetně stonků a vzrostlé a nedozrálé rostliny konopí a byl jsem následně obžalován (úroda 2010) a nově rovněž obviněn (úroda 2011), vyšetřuje komisař Marek Horák

Sdělte mi dle zákona 106/1999 Sb., na základě jaké konkrétní zákonné normy Policie ČR prováděla šetření měření THC v zabavených rostlinách konopí a postup a konkrétní úkony měření THC mi přesně popište.  Zajímá mne zejména, zda Policie ČR postupovala v souladu se zákonem, který Policii ČR ve vztahu k § 289 odst. 3 zákona č. 40/2009 Sb., trestní zákoník v Nařízení vlády ČR č. 455/2009 Sb. v Příloze 1, odst A, bod 1. ukládal do 31.12.2011 provést měření v rostlině Cannabis z celkové hmotnosti rostliny, tzn. včetně stonků, kořene, listí, okvětí a květu.
Cituji: „Rostliny konopí (Cannabis sp.) - všechny druhy a odrůdy, které obsahují více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů z celkové hmotnosti rostliny.“
Kořeny si totiž opětovně policie nevzala a mám vážné a důvodné pochybnosti, zda měřila stonek, listí, okvětí a nejen květy, jak běžně dělá a porušuje tak zákon.
Zjednodušeně řečeno uveďte nadřazenou právní normu, na základě které tak činíte, že máte právo porušovat zákon a tento váš postup měření kanabinoidů mi přesně popište a uvedenou nadřazenou právní normu uveďte.

Dále mi prosím sdělte přesné složení v roce 20111 zabavených produktů Edukativní konopné kliniky na obsah kanabinoidů (pokud jste měřili jen kanabinoid THC, pak uveďte tento kanabinoid), a to dle přesného váhového nebo procentního zastoupení v daném přesně specifikovaném váhovém množství u těchto produktů:
-    Konopná mast
-    Konopná tobolka
-    Konopná tinktura


V příloze zasílám vyjádření lékaře k trestní řízení č.j.: KRPM-10487/TČ-2011-141271

Děkuji za váš zájem a čas, který jste mému dotazu věnovali



Dne 29.března 2012        

KSZ Brno nařizuje OSZ Prostějov odpovědět

Na dotazy položené dle zákona 106/1999 Sb. k vědomému porušení zákona OSZ Prostějov mj. k měření THC v rostlinách konopí odmítalo OSZ Prostějov odpovědět, protože by tak doložilo, že porušilo zákon. Stížnost na OSZ Prostějov byla shledána důvodnou a KSZ Brno přikázalo OSZ Prostějov na otázky odpovědět do 15 dnů, viz níže.




VSZ Olomouc – důkazy ke stížnosti pro porušení zákona


Vrchní státní zastupitelství Olomouc
17. listopadu 909/44
771 11 Olomouc


Věc: důkazy k stížnosti ministru spravedlnosti ve věci OS Prostějov -  2 T 104/2010

Vážená paní, vážený pane

Na základě mé stížnosti ministru spravedlnosti z 19.ledna 2012 pro porušení zákona (viz příloha 1) ve věci vedené u Okresního soudu v Prostějově pod sp. zn. 2 T 104/2010 mi ministerstvo sdělilo, že podnět vyřizuje odbor dohledu ministerstva spravedlnosti pod sp. zn. 117/2012-OD-DOH a jak vyplývá z odpovědi ministerstva z 19.března 2012 (viz příloha 2), byl VSZ Olomouc tento podnět předán ministerstvem spravedlnosti k prošetření 27. 1. 2012

Rád bych vám v dané věci poskytl další důkazy související s porušením zákona státními orgány a soudy ve věci vedené u Okresního soudu v Prostějově pod sp. zn. 2 T 104/2010.

OS Prostějov má přímo od soudního znalce k dispozici písemné vyjádření, že jednáním OS Prostějov a OČTŘ Prostějov v letech 2009 – 2011, došlo k předčasnému a bolestnému úmrtí (stovek) občanů, zapojených nebo chtějících se zapojit do výzkumného programu „Konopí je lék“ (viz příloha 2), neboť na výzkumnické farmě léčivé konopí v Ospělově, která je v našem vlastnictví, opakovaně OČTŘ Prostějov se souhlasem OS Prostějov znehodnotilo léčivé konopí.  

Protože jsem od roku 2008 žádal policii o spolupráci, jak je uvedeno ve spisu u OS Prostějov  podal 2 T 104/2010  a podal 7 žádosti o policejní ochranu občanů zapojených do výzkumného programu „Konopí je lék“ přímo policejnímu prezidentovi a tento (vnitřní odbor prezidia) na podnět mých kolegů konečně v roce 2011 rozhodl o prošetření, závažných obvinění OSZ a Policie ČR Prostějov
a)     z ublížení na zdraví s následky smrti
b)     záhadné ztráty konopí z ospělovské výzkumnické farmy v prostějovských policejních skladech, kdy se 300 kilo zelené sušiny konopí zredukovalo na 25 kg k propadnutí státu, jak je uvedeno v rozsudku 2 T 104/2010
c)     nařízení policejní ochrany
Avšak, jak je uvedeno v příloze 4, OSZ Prostějov toto šetření zastavilo jako nedůvodné!

Protože by však policejní měření 300 kilogramů zelené sušiny léčivého jasně doložilo, že znehodnocené konopí bylo v intencích zákona a obsah kanabinoidu THC byl v normě uvedené ve vládním nařízení 455/2009 Sb., které stanoví v příloze 1, písm. A., odst. 1, že nepovolené je pěstování rostlin Cannabis (konopí), které obsahují více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů, zeptal jsem se OS Prostějov, na základě jaké právní normy může doložit, že bylo tvrzení obžaloby o obsahu THC pravdivé a vynesen spravedlivý verdikt a nebylo mi upřeno právo na spravedlivý proces, když postup měření hrubě odporoval vládnímu nařízení 455/2009 Sb..
Avšak, jak dokládám v příze 5, OS Prostějov mi na dotaz v dané věci dle zákona 106/1099 Sb. odmítlo odpovědět, a to i přes podanou stížnost.

Současně jsem za úrodu na výzkumnické farmě v roce 2010 a 2011 OSZ Prostějov obžalován a obviněn, i když bylo Policií ČR a OSZ Prostějov opět brutálně popřeno nařízení vlády 455/2009 Sb. k měření THC v konopí a stížnost na nezákonný postup byla OSZ zamítnuta a zatímco na mé straně jako zakladatele cannabisterapie je společenský prospěch, jasné vědecké důkazy a reference lékařů, dvou rektorů UP Olomouc a stovky spokojených občanů, na straně prostějovských státních orgánů je zabití a zmrzačení  nevinných lidí!

Dle čl. 40 odst. 6 LZPS se „trestnost činu posuzuje a trest se ukládá podle zákona účinného v době, kdy byl čin spáchán. Pozdějšího zákona se použije, jestliže je pro pachatele příznivější“, avšak OS Prostějov aplikovalo přísnější trestní zákoník, aniž doložilo jakoukoliv společenskou nebezpečnost trestného činu dle § 3 odst. 1 starého TZ a když použilo nový TZ, bez aplikace paragrafu 31, odst 1 trestního zákoníku – přípustné riziko!

Proto vás laskavě prosím o přednostní šetření v dané věci.

Současně sděluji velmi závažnou skutečnost, že jsem ve stížnosti podané v únoru 2012 Ústavní soudu doložil jednoznačnou právní argumentací, že rozsudky OS Prostějov, KS Brno a Nejvyššího soudu ve věci 2 T 104/2010 naprosto ignorovaly fakt, který může pro ČR znamenat na základě úspěšné arbitráže miliardy korun ze státního rozpočtu na náhradách škod, že máme neplatný zákon o návykových látkách dle nadřazeného evropského práva. Když o tomto závažném opomenutí úředníků MZ ČR notifikovat zákon o NL dle směrnice 98/34 informuji ministry, poslance i úředníky ministerstva zdravotnictví, aby nebyly škody na rozpočtu zvyšovány, zcela tuto skutečnost ignorují a popírají, přičemž pouhým náhledem do soudům doložené databáze EK lze jasně doložit, že ostatní země EU zákony o NL notikovány mají, protože jinak by byly neplatné, jak doložily v analogických sporech rozsudky Evropského soudu!  

S pozdravem               Mgr. Dušan Dvořák

Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, Tylova 2, 779 00 Olomouc


VSZ Olomouc – přílohy

Příloha 1) stížnost ministru spravedlnosti

Příloha 2 – vyjádření ministerstva spravedlnosti

Příloha 3 – vyjádření soudního znalce

Příloha 4) – podnět policejního prezidia a odpověď OSZ Prostějov

Příloha 5) – odpověď OS Prostějov


Od: Dušan Dvořák <dusandvorak@seznam.cz>
Datum: 19. března 2012 19:45
Předmět: důkazy k stížnosti ministru spravedlnosti ve věci OS Prostějov - 2 T 104/2010
Komu: podatelna@vsz.olc.justice.cz
Kopie: dusand.dvorak@konopijelek.cz, olomouc@ctk.cz

VSZ Olomouc – přílohy ke stížnosti pro porušení zákona


Příloha 1) - stížnost ministru spravedlnosti

Příloha 2 – vyjádření ministerstva spravedlnosti

Příloha 3 – vyjádření soudního znalce

Příloha 4) – podnět policejního prezidia a odpověď OSZ Prostějov


Příloha 5) – odpověď OS Prostějov

Celní správa Prostějov, dotaz dle 106/199 Sb., podruhé


Celní úřad Prostějov
Za Olomouckou ul.
796 02 Prostějov

Věc: dotaz dle zákona 106/1999 Sb.

Vážená paní, vážený pane

Děkuji za Vám za odpověď na můj dotaz z 6.března 2012 a další právní poučení, které jsem od Vás obdržel, ale odpovědi na mou základní otázku jsem se bohužel nedočkal.

Sdělte mi proto prosím, když jako majitelé pronajmeme zahradu ospělovské výzkumnické farmy léčivých genetik konopí dalším třem pěstitelům léčivého konopí a každý z nich pěstuje konopí na ploše do 100 m2, musíme jako majitelé pozemku nahlásit Celní správě toto pěstování pěstitelů a pokud ano, na základě jakého právního dokumentu a ustanovení.

Děkuji

Dne 19.března 2012

S pozdravem                           Mgr. Dušan Dvořák

Identifikační údaje: Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, bytem Tylova 2, 779 00 Olomouc 




PS: Nechci Vám brát - mezi státními orgány hojně rozšířený - právní názor v důsledku kryjící drogové a farmaceutické mafie a policisty jako dealery drog, ale pěstování konopí třeba i s obsahem 30% THC je občanům legální. Jednak to jasně řekl rozsudek NS ČR v lednu 2008 (sp.zn. 3 Tdo 52/2008), jednak to občanům garantuje ústava (právo na důstojnost, právo na léčbu, právo na vědecký výzkum), mezinárodní úmluvy, jako je Úmluva o lidských právech a biomedicíně publikovaná ve Sbírce mezinárodních smluv sdělením MZV č. 96/2001 Sb.m.s., zejména pak Kapitoly 1, články 1-3, Listina základních práv Evropské unie ze dne 14.12.2007 jako součásti Lisabonské smlouvy, zejména pak Kapitoly 1, článku 1-4 a dále například Doporučení Rady Evropy č. 1418/1999 „O ochraně lidských práv a důstojnosti nevyléčitelně nemocných a umírajících.“ Pokud jde o zákony, pěstování (získávání) a zpracování jakéhokoliv konopí občanům k účelům pokusnickým bez nahlášení úřadům garantuje článek 5, odst. 5 zákona o návykových látkách, nezanedbatelné jsou rovněž ustanovení ze zákona o zdraví lidu, zejména pak Čl. II a Čl. III, zejména pak § 8 písm. a) a písm. b) a § 9 ods. 4) písm. b).
Že dané jednání není trestným činem rovněž obsahuje paragraf 31, odst. 1 trestního zákoníku. A to nemluvím o neplatnosti zákona o NL z hlediska evropského práva, což budou za čas miliardové arbitráže, ale ani ministra financí to neirituje, stejně tak premiéra. Pochopitelně nájemným vrahům a zločincům a dealerům drog na prostějovském státním zastupitelství se to vysvětluje těžko, zvláště když mají rádi marihuanu jako státní zástupce Mgr. Ivo Černík.

Prostějovské policii ke třetímu obvinění za ospělovské konopí


Policie ČR Prostějov
Újezd 12, 796 77 Prostějov

Věci:
1)    sdělení k KRPM -10487/TČ – 2011-141271
2)    omluva k KRPM -10487/TČ – 2011-141271
3)    dotaz dle zákona 106/1997 Sb. ke KRPM -10487/TČ – 2011-141271


Na základě dokumentace ke sdělení obvinění za úrodu léčivého konopí 2011 vedeného pod KRPM -10487/TČ – 2011-141271, kterou jsem obdržel 15.března 2012, uvádím:

1)    Sděluji, že mým obhájcem je advokátka Mgr. Dominika Kovaříková, ČAK: 12414, IČ: 73950211, Riegrova 14, 772 00 Olomouc
2)    Omlouvám se z výslechu 2.4. 2012 a táži se, jestli k omluvě potřebujete písemné potvrzení od lékaře nebo vám stačí poslat na něj telefon, neboť jsem díky kriminálním aktivitám prostějovských státních orgánů téměř rok v pracovní neschopnosti
3)    3 A) Na základě jakého právně nadřazeného zákona jste postupovali při měření THC v rostlinách konopí z ospělovské výzkumnické farmy a podání obvinění za znehodnocenou úrodu a produkty v roce 2011, když jste stejně jako v předchozích letech jednali v rozporu s trestním zákoníkem, na který se však při zákrocích odvoláváte, konkrétně pak je měření látek v konopí uvedeno ve vládním nařízení 455/2009 Sb., příloha A.1, cituji: „Rostliny konopí (Cannabis sp.) - všechny druhy a odrůdy, které obsahují více než 0,3 % látek ze skupiny tetrahydrokanabinolů z celkové hmotnosti rostliny“, což jste opětovně brutálním způsobem porušili a nepostupovali v souladu se zákonem 3 B) Na základě jaké nadřazené právní normy jste mohli porušit zákon o Policii ČR a paragraf 2, který policii ukládá za povinnost chránit životy a majetky občanů a vy jste znehodnocením léčivého konopí z Ospělova opět a zcela vědomě zabili a zmrzačili stovky občanů a toto jste znali i od soudního znalce? 3 C) Na základě jaké právní normy bych mohl v letošním roce v Ospělově postřílet státem placené zločince, pokud by si ještě jednou troufli sklízet na naší farmě léčivé konopí a krást  výsledky výzkumu „Konopí je lék“? Postačí historicky platná argumentace, že vražda zločince, který opakovaně a vědomě pozabíjel a zmrzačil tolik lidí, není zločin?

Děkuji za váš čas a zájem, který jste mi věnovali.

S pozdravem všude bude zeleno

Mgr. Dušan Dvořák, narozen 12.ledna 1962, bytem Tylova 2, 779 00 Olomouc 

Od: dusandvorak@seznam.cz
Datum: 16. března 2012 14:50
Předmět: KRPM -10487/TČ - 2011-141271
Komu: orpvkr@mvcr.cz
Kopie:dusandvorak@seznam.cz, olomouc@ctk.cz, redolo@mfdnes.cz, redakce@piratskenoviny.cz

Komponenty konopné pryskyřice


Komponenty konopné pryskyřice

THC - Tetra-hydrohydrocannabiol je  primární psychoaktivní  složka konopné pryskyřice. Snižuje symptomy úzkosti, uklidňuje spazmy, má protizvracecí účinky, tiší bolest, zvyšuje chuť k jídlu, je prostředkem proti stárnutí, je protizánětlivý, neuroregenerativní,tiší bolest trojklanného nervu.

CBD: cannabidiol potencuje (zesiluje) některé prvky intoxikace THC, zatímco jiné potlačuje.
Samostatně podávaný nemá psychoaktivní účinky, pouze působí jako mírné sedativum. Zesiluje popsané dlouhodobé pozitivní účinky THC. CBD zpomaluje odbourávání THC z těla. Jeho obsah se během zrání zvyšuje. Obecně CBD snižuje stres, psychozy, snižuje tlak v cévách, redukuje rakovinový růst, potlačuje zvracení a nevolnost, ničí povrchové bakterie, snižuje cukr v krvi, léčí lupénku, tiší bolest, je stimulantem růstu kostí, léčí záněty, snižuje funkci imunitního systému.


Sativa, která má vysokou  míru  THC v kombinaci s nízkou  mírou CBD vyvolává  velmi silný ,energický stav, při kterém máte čistou hlavu. Nesnižuje mentální schopnosti.

Indika: , konopí s vysokým obsahem THC i CBD způsobuje letargický stav. Cítíte se ospalí.Mentální schopnosti jsou sníženy, soustředěnost klesá. Pokud má konopí obsah CBD vyšší než obsah THC, jsou všechny popsané účinky ve větší míře a člověk upadá do hlubokého spánku.

THCV : Psychoaktivní cannabinoid, který se nachází s THC v konopí. Výzkumy ukazují, že nízké dávky THCV zvyšují léčebné účinky THC ale ve vyšším množství je pravděpodobné, že působí opačně a snižuje účinnost THC. V poslední době se vědci soustředí na schopnosti THCV snižovat chuť k jídlu.

CBG: Cannabigerol: ne psychoaktivní cannabiod, který se nachází v konopí. CBG se většinou nachází ve větších množství v odrůdách s menším množství THC a CBG je prekursor o jiných cannbidiodů a také THC a CBD.Je zatím málo studií ale některé léčivé vlastnosti jsou známé. Rakovina kostní dřeně, bércové vředy, pásový opar, zabíjí povrchové bakterie, potlačuje buněčný růst, stimuluje růst kostí.

CBC: Cannabichromene, ne psychoaktivní cannabionid,který se nachází v konopí. Ví se o něm málo, mohl být léčivý. Snižuje otoky, potlačuje bolest, stimuluje růst kostí, zabíjí mikroby, zastavuje buněčný růst, zužuje krevní cévy.

Konopí pomáhá od bolesti, ale ne od hlouposti

Olomouc - Praha, 17.listopadu 2010


Přečtením petice a podpisem na petiční arch zahájil primátor města Olomouce Martin Novotný setkání na podporu petice konopné "Revoluce s kytkou ruce", který symbolicky 17. listopadu v podvečer uspořádala na olomouckém náměstí odborná společnost Konopí je lék. 

Primátor Martin Novotný pak v krátké řeči uvedl, že o přínosech konopí pro léčbu nepochybuje, a že Olomoučané by měli znát a být hrdí na výsledky práce svého dřívějšího spoluobčana prof. Hanuše, předního světového experta na tuto problematiku působícího dříve na Universitě Palackého a nyní na Hebrejské universitě v Izraeli. 


Dále uvedl, že považuje za svou povinnost bojovat proti omezování demokracie a lidských práv. I když má, jak řekl, na mnohé věci jiný názor než Dušan Dvořák, podpořil jej i u nedávného soudu týkajícího se pěstování léčivého konopí. Vzorem je mu v tom například Jan Patočka. "Vyslovil se na obranu Mejly Hlavsy, na obranu demokratických principů, jistě ne proto, že by mu až tolik říkala jeho muzika" řekl primátor.

 

Petici za léčivé konopí přišly podpořit podpisem stovky lidí. Mezi nimi i řada olomouckých osobností, mimo jiné také dřívější rektorka University Palackého Jana Mačáková. I pro ni je konopí jako velice užitečný lék samozřejmost, ale po dosavadních zkušenostech je poněkud skeptická k tomu, že to naše společnost už dokáže pochopit a akceptovat. Nicméně iniciativě fandí a podporuje ji.

"Manifest konopné revoluce" vydaný společností Konopí je lék přečetla Radka Dvořáková, která nedávno musela přetrpět nechutné výroky na svou adresu, a to ze strany státního zástupce při jeho závěrečné řeči u soudu v Prostějově. Představila i další akce konopné revoluce, která má běžet, dokud se nezmění stav, kdy je Ústavou zaručené léčení se konopím pronásledováno a postihováno stejně jako nějaká lidem škodící trestná činnost, a mnozí lidé tak zbytečně trpí a umírají.


V samém závěru akce se na nedaleko stojící Klíčovou sochu pokusil vylézt mladík ze Vsetínska. Evidentně byl povzbuzený alkoholem, což se ukázalo chvíli předtím, když se pokusil rozezpívat přítomné. Svým horolezeckým výkonem tak alespoň částečně ospravedlnil výdaje na početnou účast uniformovaných i neuniformovaných příslušníků policejních složek. Ti se na ale na výzvu organizátorů s odvoláním na výkon služby na petiční archy nepodepsali. A to ani při upozornění na skutečnosti, že jejich kolegové a zástupci ČR v mezinárodních organizacích za rozumnou protidrogovou politiku jsou mezi tvůrci petice a v petičním výboru, a že po celém světě přibývá policistů, kterým se nelíbí, že tato politika proti drogovým dealerům a mafiím moc nepomáhá, přináší mnoho obětí na životech v jejich řadách a navíc, kvůli nedokonalým zákonům, je nutí zasahovat i proti nikomu neškodícím spoluobčanů

 Před Ministerstvem zdravotnictví připojila svůj podpis pod petici Uršula Kluková, „Na ty drogy jak se říká nejsem, ale konopí je opravdu léčivá rostlina, sama si s její pomocí léčím bolavé klouby. Proto jsem žádost za její využívání podepsala.“

„Tady jsem dostal úžasnou léčivou mastičku,“ říká a ukazuje na kameru kelímek léčivé masti Miloslav Mejzlík, “ tak aby mě za její užívání jednou netrestali, usmívá se známý herec, který též svůj podpis připojil k žádosti aby byla povolena léčba konopím.

Navečer zamířil „Hnojařský defenestrační průvod“ nesoucí „Žižkovské hovínko“ na parlament. Cesta vedla kolem ministerstva zdravotnictví, školství a financí přes Úřad vlády. U každé státní instituce zanechali lidé léčící se konopím, podporovatelé léčby konopím a jejich sympatizanti sedm tun hnoje vyjádřených symbolicky 7 vlaječkami Žižkovského hovínka. „ Defenestrace parlamentu“ završila výzva k poslancům aby se odborníci a politici sešli u kulatého stolu a problémy nemocných společně řešili.

V kbelíku koňského hnoje před parlamentem zůstalo zapíchnuté prasátko…vzkaz zákonodárcům: „ I já prase se konopím prokazatelně úspěšně léčím neboť mám k Vám lidem geneticky blízko. Proto vážení poslanci chovejte se lépe ke svým spoluobčanům, dejte jim šanci jakou mám já prase. Věřte, že konopí pomáhá od bolesti, ale ne od hlouposti. Řiďte se selským rozumem a soucitem. Neschovávejte se za pokroucené paragrafy ve kterých se ani já prase nevyznám. A to se říká,že jsem chytré zvíře.
Konopná revoluce pokračuje. Nejbližší listopadovou akcí na její podporu je sobotní Mírový pochod na horu Říp za legalizaci léčivého konopí nemocným. Pochod Říp začíná ve 12:00 hod. Ti kdo dojdou na vrchol zasadí trvanlivou odrůdu léčivého konopí Friedrich Nietsche . Více na www.tdz-online.eu.

Odpovědní činitelé přes všechny apely nadále jen přihlížejí, jak jejich spoluobčané a voliči trpí a v bolestech umírají, Podpisová akce „Revoluce s kytkou v ruce“pokračuje.Může proběhnout kdekoliv a kdykoliv i u váš, prostě všude tam, kde lidé chtějí svoji solidaritu vyjádřit. Společnost Konopí je lék k tomu připravila všechny potřebné dokumenty a spolu s peticí kterou můžete stáhnout z této stránky . V dalších odborných sekcích se dočtete, na které nemoci konopí pomáhá, či se seznámíte s dopisy nemocných zaslanými našim poslancům. Přesmutné příběhy lidí, kteří se nakonec i přes všechny zákazy začali konopím léčit, a žádají nápravu zákonů pro sebe i pro jiné.